Daysy weet wanneer je vruchtbaar bent!

Zoals op zoveel dingen van het leven, is de juiste timing belangrijk, inclusief de bevruchting van de eicel. Afgezien van fysiologische factoren die een zwangerschap kunnen voorkomen, is het belangrijkste dat jij en je partner op het juiste moment gemeenschap hebben. Alleen wanneer je in je vruchtbare fase bent, is er een goede kans op een zwangerschap. Met Daysy en de app DaysyView kun je je cyclus bijhouden en je partner altijd up-to-date houden!

Hoe Daysy je kan helpen vruchtbare dagen gemakkelijk en betrouwbaar te bepalen voor zwangerschapsplanning.

Daysy en de app DaysyView, die beschikbaar is voor je smartphone, besparen je de verwarring en schijnbaar eindeloze stress die je te wachten staat bij andere natuurlijke methoden om je vruchtbare dagen te bepalen. In plaats van constant te denken aan kalenderdagen, temperatuur- en baarmoederhalsslijmmetingen of de status van je hormoonspiegel, heeft fertility tracker Daysy maar een paar seconden nodig in de ochtend. Binnen een mum van tijd, Daysy bepaalt je dagelijkse menstruatiecyclus status en toont je wanneer jij je in jouw vruchtbare fase bevindt. Daysy helpt je om de complexiteit weg te nemen van de conceptieplanning en laat je concentreren op het plezier in deze fase van je leven.

Met Daysy kun je focussen op dicht bij je geliefde te zijn. Je hoeft niets te onthouden, je hoeft niets te tellen of te berekenen en je hoeft niets te registreren, want Daysy zorgt doet het rekenwerk voor je! Meer dan 30 jaar onderzoek en een algoritme dat gegevens uit meer dan 5 miljoen menstruatiecycli gebruikt, waaronder jouw eigen dagelijkse invoer (basale temperatuur en menstruatiedagen), vormen de basis voor Daysy om je vruchtbare dagen te bepalen. Daysy is een technisch geavanceerde vruchtbaarheidsmeter die je dichter bij je kinderwens kan brengen – zonder chemische hormonen, denkwerk of stress!

Daysy is een geweldige kans bij kinderwens

Voor koppels die al heel lang proberen hun kinderwens te vervullen, is het niet altijd nodig om naar biologische oorzaken te zoeken. Vaak is het precies het juiste moment, want elke vrouw is slechts een paar dagen vruchtbaar, op de dag van haar eisprong en vijf dagen daarvoor. Als het onduidelijk is wanneer je in je vruchtbare fase bent, is het helaas onmogelijk om te hopen op een zwangerschap op dagen dat je onvruchtbaar bent.

Als conceptieplanning belangrijk voor je is, dan is het essentieel om je unieke cyclus goed te kennen! Daysy helpt je om je lichaam beter te leren kennen en toont je wanneer de kans op zwangerschap het grootst is.

Als je inspanningen om zwanger te worden niet binnen zes tot twaalf maanden succesvol zijn geweest, raadpleeg dan je arts. Maar neem ook contact op met de fertility expert bij Daysy want Patricia kan je goed helpen om je kansen te optimaliseren en samen naar je cyclus verloop te kijken. info@daysy.nl

Een studie heeft aangetoond dat 81% van de paren die vruchtbaarheid en timing van geslachtsgemeenschap adequaat hanteren binnen 6 maanden zwanger worden (1).

​Geverifieerd succes in onderzoek:

Studies bevestigen hoe belangrijk het is om het verloop van je cyclus te kennen om de kansen op zwangerschap te verbeteren. Eén studie vond de gemiddelde conceptiekans per cyclus met een of meer gebeurtenissen van onbeschermde geslachtsgemeenschap in de vruchtbare periode voor vruchtbare paren 27,7%, waarmee slechts ongeveer elke vierde cyclus succesvol is; de conceptie kans 1 tot 2 dagen vóór de eisprong is het hoogst met ongeveer 25%; de cumulatieve conceptie kans voor vruchtbare paren met gerichte geslachtsgemeenschap in 12 cycli is ongeveer 98% (1). Dit betekent dit dat het concentreren van geslachtsgemeenschap activiteiten op de 4 dagen die leiden tot ovulatie je kansen op zwanger worden maximaliseert.

(1) C Gnoth et. al. Hum Reprod. 2003 Sep;18(9):1959-66

Zelfs met een onregelmatige cyclus kun je makkelijk en nauwkeurig een conceptie plannen met Daysy

Voor vrouwen die problemen hebben om zwanger te worden of een onregelmatige cyclus hebben, is het belangrijk om precies te weten wanneer je ovuleert – op welke dagen de eicel kan worden bevrucht. Evenzo is dit ook het geval als het sperma van de man wat langzamer of minder lang overleeft – dit hoeft niet jullie voortplantingskansen te belemmeren.

Op basis van je temperatuurmeting elke ochtend voor het opstaan en de indicatie of je je menstruatie hebt of niet, laat Daysy zien of je vruchtbaar/mogelijk vruchtbaar (rood) bent of niet (groen). De voorspelde dag van de ovulatie wordt aan je gesignaleerd door een knipperend licht:

Met behulp van dit eenvoudige kleursysteem kunt je zien op welke dagen jij en je partner tijd moeten vinden om te vrijen.​

Blijf op de hoogte met de App DaysyDay

Het speciale aan de app DaysyDay is dat je niet alleen de afgelopen cycli kunt bekijken met dagen, weken en maanden, maar je kunt ook je toekomstige voorspelde vruchtbare en onvruchtbare dagen bekijken. Op basis van de al verzamelde gegevens, toont DaysyDay een prognose van hoe jouw cyclus er in de nabije toekomst uit zal zien.​

Met de app “DaysyDay” kun je ook jouw activiteiten in de agenda bijhouden. Naast het tonen van je fasen in de menstruatiecyclus, kun je geslachtsgemeenschap en andere persoonlijke aantekeningen invoeren, dus kennis en timing zijn geen probleem meer! Op deze manier kun je jouw tijd thuis en op vakantie comfortabel en zonder stress doorbrengen – een prachtige hotelkamer, een strand in Barbados of een ontspannen sfeer thuis bijzonder romantisch is bij kinderwens!

Zwanger?

Basale lichaamstemperatuur is een goede manier om een mogelijke zwangerschap in een zeer vroeg stadium te observeren. Als de menstruatie uitblijft en jouw basale lichaamstemperatuur langer dan 18 dagen hoog blijft, kun je een ‘mogelijke vroege zwangerschap’ melding waarnemen. Je kunt zelfs een tweede stijging van de basale lichaamstemperatuur waarnemen door implantatie van de bevruchte eicel in de baarmoederwand. Progesteron blijft hoog en stijgt zelfs in de zwangerschap. Innesteling vindt plaats ongeveer 6 tot 12 dagen na de ovulatie.

Daysy geeft een ‘mogelijke zwangerschap’ aan, waarbij alle lampjes (rood, groen en geel) knipperen. Daysy geeft een hogere kans op zwangerschap aan met alle lampjes continu verlicht (rood, groen en geel). “DaysyDay” zal blauw en ‘mogelijke zwangerschap’ tonen. Daysy kan een ‘mogelijke zwangerschap’ vaststellen en volgen via jouw basale temperatuurgegevens en historische gegevens. Het moment om een urine zwangerschapstest doen. Is die positief dan stop je met meten met je Daysy.


Voor meer info kijk op: https://www.daysy.nl

Wil je een Daysy aanschaffen stuur een mail naar: info@optimaalvanstart.nl