Geboorte

Hoe langer de baby een liefdevolle tijd in de baarmoeder doorbrengt hoe beter dat is voor de groei en de ontwikkeling.
1 op de 10 kinderen komt helaas te vroeg te wereld en dat heeft allemaal een reden. Vroeggeboorte voorkomen levert gezondheids- maatschappelijke en economische winst op voor meerdere generaties.
De wijze van geboorte en de zwangerschapsduur is bepalend voor de ontwikkeling van het microbioom. Een pasgeboren baby heeft een beginnend microbioom afkomstig van het geboortekanaal van de moeder.
Het microbioom van het kind bouwt zich gedurende enkele jaren op door overdracht vanuit de moeder (borstvoeding, knuffelen) en het milieu. Kinderen die via een keizersnede geboren worden hebben de helft minder eerste kolonisatie van bacteriën en heeft dus invloed op de gezondheid van de volgende generaties.

Na de geboorte kun je te maken krijgen met diverse probleempjes zoals  o.a. reflux, eczeem, krampjes. Het is vaak lastig om als moeder de oorzaak te achterhalen. En vaak wordt dan het symptoom regulier bestreden door een zalfje of een medicijn, maar wordt de oorzaak niet aangepakt wat als gevolg heeft dat het na verloop van tijd weer terug komt.
Met een orthomoleculaire behandeling pakken we de oorzaak aan.
Als ouder(s) dien je veel beslissingen te nemen voor je baby.
Je volgt je gevoel en dat is ook goed. Maar door emotie en twijfel ben je misschien niet zeker van de keuze die je gemaakt hebt of nog moet gaan maken.

  • Hoe kan ik mijn borstvoeding stimuleren?
  • Wat kan ik doen tegen borstontsteking en kloven?
  • Welke flesvoeding is het beste voor mijn kindje?
  • Wanneer kan ik het beste starten met vast voedsel?
  • Welk voedsel is dan het beste?

Dit zijn allemaal vragen waar je als ouders mee te maken kunt krijgen.

Wil je een persoonlijk en passend advies op jouw vragen?

Maak een afspraak!

Wil je graag een persoonlijk, passend advies, dan ben je bij Optimaal van Start op het juiste adres. Optimaal van Start geeft advies voor kinderen tot 18 jaar.

Voor vragen of het maken van een afspraak vul het contactformulier in.