Orthomoleculair

Orthomoleculaire voedingsleer lijkt iets heel nieuws, maar het is eigenlijk een stap terug naar de tijd dat
we voeding als bouwstof gebruikten en niet slechts als vulling.

Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond. Moleculair zijn moleculen.
Orthomoleculair betekend dus: De juiste moleculen in de juiste hoeveelheid op de juiste plek.

Het bevordert het zelf genezend vermogen of het herstelt ziekteprocessen door het lichaam de juiste voedingsstoffen aan te bieden die het nodig heeft om gezond en vitaal te zijn.
Bij klachten/ziekte is er altijd sprake van een verstoring in een bepaald biochemisch proces.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er wel degelijk een relatie bestaat tussen voeding en onze gezondheid.

In Nederland hebben veel mensen tekorten aan goede voedingsstoffen.
Je merkt het pas als er klachten optreden.

Tekorten ontstaan door bodemuitputting, bestrijdingsmiddelen, invloed van stress, te weinig beweging en ontspanning, medicijngebruik, cosmetica,  leeftijd, een ongezond voedingspatroon, straling, gifstoffen, hormoon verstorende stoffen en tenslotte een onverantwoorde manier van voedselbereiding.

Er is wetenschappelijk aangetoond dat onze huidige voeding onvoldoende vitaminen, mineralen en sporenelementen bevat. Dus ook bij een gezond voedingspatroon krijgen we niet meer voldoende voedingsstoffen binnen.

Met een orthomoleculair advies proberen we zoveel mogelijk nuttige/juiste voedingsstoffen binnen te krijgen en zo min mogelijk voedingsstoffen die slecht zijn voor ons lichaam.
Om je gezondheid te verbeteren of om weer gezond te worden is het van belang een juiste lichamelijke en geestelijke balans te vinden.
Je wordt begeleidt in het maken van de juiste keuzes qua voeding en indien nodig supplementen. We proberen de voeding het medicijn te laten zijn.  
Orthomoleculair advies richt zich op het behandelen van de oorzaken van gezondheidsklachten en niet op de symptomen. Ieder lichaam is uniek en krijgt een passend advies en eigen plan van aanpak.

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding

– Hippocrates