Kinderwens

Alles wat aanstaande ouders doen, voelen, ervaren, eten, drinken, aanraken, om hun heen hebben en meemaken heeft invloed op de eicellen en zaadcellen die voor de conceptie al ontwikkelen met de voedingsstoffen die aangeboden worden.

De voeding van jouw moeder heeft niet alleen haar DNA gestuurd, maar ook de ontwikkeling van je moeder bepaald en de eicellen in de eierstokken van je moeder waaruit jij ontstaan bent.

Jij bent wat je grootmoeder at

– Optimaal van Start

1 op de 6 stellen heeft een verminderde vruchtbaarheid en vraagt hulp als ze na een jaar op een natuurlijke manier nog niet zwanger geworden zijn.
Het is dan ook belangrijk om te kijken naar de factoren die een natuurlijke zwangerschap in de weg kunnen staan, voordat je een ander intensief traject inslaat.
Je dient ervoor te zorgen dat je lichaam gevoed wordt met de juiste nutriënten, zodat er geen tekorten ontstaan, intensieve trajecten bespaard blijven, dan is er zelfs meer kans op een zwangerschap tijdens een vruchtbaarheidsbehandeling.

Hormonale anticonceptie hebben vele nare bijwerkingen en ontneemt ook diverse nutriënten. Deze dienen voor de kinderwens, dus in de preconceptie fase aangevuld te worden om de kans op onvruchtbaarheid en afwijkingen bij de baby te voorkomen.

Er zijn dus veel factoren belangrijk om op een rijtje te hebben voordat jullie zwanger worden.

In een preconceptie consult krijg je advies over hoe je gezond zwanger kunt worden en blijven.
Advies over voeding en gezondheid, maar ook tips over welk soort foliumzuur en vitamine D passend zijn. Roken, alcohol en overgewicht/afvallen worden ook besproken.

Vind je het ook zo vervelend dat iedereen om je heen zwanger wordt, soms zelfs zonder planning en moeite. Wensen jullie dit ook maar lukt dit nog niet of zitten jullie al middenin een ziekenhuistraject en is het elke maand weer een teleurstelling als je toch weer ongesteld wordt?
Dan kan een consult bij Optimaal van Start jullie op weg helpen en weer goede moed geven.


Voor vragen of het maken van een afspraak vul het contactformulier in.